Tijdens de wintermaanden geven we jouw geldinzamelactie een stevige SAW-Boost


#trotsoponzegangmakers

Buurtcentra Leuven

Vanuit Buurtcentra Leuven willen we mee onze schouders zetten onder dit warm en solidair initiatief. Wij geloven sterk in 'samen buurten maakt mensen sterk' en vanuit die filosofie willen we blijvend zoeken naar verbinding! We zijn erg overtuigd dat we in Leuven iets voor elkaar kunnen betekenen door die verbindingen. Samen als het ware een grote solidaire buurtstad. Samen met de buurtbewoners willen we iedereen motiveren om voor mensen die het moeilijk hebben, op te komen en acties te organiseren.

Buurtwerk 't Lampeke

“De lamp brandt voor iedereen. Dat is ons uitgangspunt. Kansen en rechten voor iedereen. Samen leven met iedereen. Daarom zijn we met plezier gangmaker van SAW. We laten onze lamp graag branden om SAW mee bekend te maken. Dit Groot(s)-Leuvense initiatief is én warm én noodzakelijk. Lokaal. Van onderuit. Inspelend op concrete noden. Het maakt solidariteit mogelijk. SAW verbindt mensen.Voor ons is 2020 pas het begin van - laat ons hopen - vele jaren SAW. Zet dus een actie op. Of doe mee met een bestaande actie en maak andere mensen warm om deel te nemen.”

Gastvrij Wijgmaal

"Gastvrij Wijgmaal zet zich sinds 2015 in om vluchtelingen en andere nieuwkomers aansluiting te doen vinden bij de lokale gemeenschap. De materiële, culturele en andere drempels die zich daarbij voordoen, trachten wij zo veel mogelijk te verlagen. Het creëren van een warm klimaat, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren in de samenleving, zit in het DNA van onze organisatie. Vanzelfsprekend willen we dan ook als Gangmaker optreden voor Samen Altijd Warmer."

Lions' Sociaal Hart voor Leuven
KU Leuven
Beweging.net Vl-Brabant en Brussel
Luc Vanheerentals

"Ik wil mij zeer graag als SAW-gangmaker engageren omdat ik uit de vele contacten die ik overhield aan het schrijven van mijn boek ‘Leuvense Wereldverbeteraars’ goed weet dat onder meer als gevolg van deze coronapandemie bij vele verenigingen het water op financieel vlak “aan de lippen staat”. De Leuvense regio is gezegend met vele organisaties en burgerinitiatieven die sterk bijdragen tot een solidair, rechtvaardig en duurzaam lokaal maatschappelijk bestel. We moeten ten alle prijzen voorkomen dat er een aantal onder hen louter om financiële redenen moeten afhaken."

Philippe Moury

"In coronatijden is verbondenheid meer dan ooit een intermenselijke noodzaak. Vooral de zwaksten onder ons kunnen wat steun gebruiken en dat op allerlei vlakken. Goede doelen steunen is daarom nu primordiaal, omdat elke mens telt. Daar wil ik me ten volle voor engageren, want samen kunnen we deze kille periode altijd warmer maken. #SamenAltijdWarmer."

Funmomlife

"Toen ik hoorde dat dit jaar de broodnodige geldinzameling via De Warmste Week niet zou doorgaan, besefte ik dat dit voor vele organisaties een serieuze streep door de rekening zou betekenen. Ik was dan ook blij verrast om te horen dat in regio Leuven er een lokaal alternatief zou komen: "Samen Altijd Warmer". Via mijn instagramkanaal @funmomlife moedig ik mijn volgers aan om zelf een inzamelactie op poten te zetten of te doneren aan één van de geregistreerde doelen."

Stad Leuven
Ekonomika
Leuven Mindgate
Stefan Boonen

"Ik ben Stefan Boonen, kinderboekenschrijver en ook buurman en inwoner van Leuven. Verbondenheid is mijn boeken vaak een bepalend thema en als burger vind ik burgerzin belangrijk. In het SAW-initiatief komen die zaken samen, niet meer dan logisch dat ik er graag mijn steun aan verleen."

De Vrouwen van '78 en '79

"We zetten ons met de Vrouwen van het Jaar 1978 en 1979 graag mee in om van Leuven een hartverwarmende stad te maken. We laten een kans om deel te nemen aan dit geweldige initiatief niet aan ons voorbij gaan."

Mundia Leuven

Het Leuvens mondiaal netwerk versterkt mee onze oproep om financiële acties te lanceren. Deze Mundia-partners maken ondertussen al deel uit van het #SAW-platform: 

Beweging.net Herent

De Warmste Week van Studio Brussel is een nieuwe weg ingeslagen en focust dit jaar niet op geld inzamelen, maar vooral op acties waarmee mensen rechtstreeks anderen helpen. Dat is wel een dikke streep door de rekening van vzw’s die andere jaren hun werkingsmiddelen konden aanvullen met de giften.Gelukkig neemt het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer de fakkel over van de Warmste Week door burgers, bedrijven en bewegingen die geld willen inzamelen voor sociale organisaties uit de regio Leuven te verenigen. Bewegingspunt Herent roept alle sympathisanten dan ook op om tussen Sinterklaas en Driekoningen een warme fundraising campagne op te zetten.

MAAKbar

"MAAKbar gelooft als burgerinitiatief sterk in de actie-kracht van alle inwoners van Leuven. Ook in deze moeilijke tijden willen mensen iets betekenen voor anderen. Daarbij tonen ze hun creativiteit en eigen sterktes. Samen Altijd Warmer biedt hen een platform om deze eigen, kleine acties op te zetten voor een organisatie die hen nauw aan het hart ligt en bekend te maken aan een breder publiek. Al die acties samen vormen een warm deken van solidariteit in onze stad. Aarzel niet om een actie voor jouw ‘doel preferé’ in te dienen."

OHL

“Fantastisch dat lokale organisaties en individuen zich engageren om zo'n initiatief op te zetten. Meer dan ooit, is er nood aan solidariteit”, zegt Arne Knaepen, Community Officer bij OHL. “Onze club bereikt heel wat mensen uit Leuven en omstreken. Wij willen dan ook graag de bekendheid van Samen Altijd Warmer verhogen en onze supporters, partners en jeugdspelers aanzetten om zoveel mogelijk initiatieven op te zetten of te ondersteunen. Hopelijk kunnen we zo de negatieve gevolgen van het coronavirus op de lokale gemeenschap beperken.”

UCLL

“Als hogeschool van de Moving Minds hebben onze studenten, medewerkers en alumni een brede, geëngageerde kijk op wat er in de wereld en de regio rondom hen gebeurt. Bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving zit in het hart van onze missie. #SAW zet ons in beweging en wij dragen dat met een warme solidariteit en verbondenheid, nu meer dan ooit, graag uit.”

Curieus Herent

"Toen we vernamen dat de warmste week een beetje anders zou zijn dan anders, moesten we dadelijk denken aan een aantal organisaties in Herent die zonder de broodnodige fundraising zouden vallen. In het verleden heeft Curieus Herent altijd de projecten voor de kwetsbaren in de maatschappij, een warm hart toegedragen. Dat we dit nu kunnen doen via SAW, maakt het des te sterker. Door kleine en grote acties te ondersteunen, brengen we wat meer warmte naar de mensen en kunnen we de goede doelen de ondersteuning geven die ze nodig hebben."

Alba

"Alba vzw is actief in het brede werkveld van de jeugdzorg. Keer op keer gaan we met onze doelgroep ‘Op-stap naar verbinding’. Het leek ons daarom een logische keuze om mee op de #SAW-kar te springen en de Leuvense organisatie Buurtwerk ’t Lampeke via een verbindende actie te steunen. ’t Lampeke strijdt tegen de bittere gevolgen van deze crisis: armoede en sociale uitsluiting. We sporen ook andere Leuvense gangmakers-in-spe aan om op hun eigen unieke manier deze donkere periode te voorzien van een beetje warmte en licht."

Lions Club Leuven Fiere Margriet

"De leden van Lions Club Leuven Fiere Margriet zetten zich met hart en ziel in om het verschil te maken voor sociale projecten in het Leuvense. 

Daarom vinden we het ook belangrijk om onze schouders onder dit prachtige initiatief te zetten."

Basisschool DE ARK

blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief van SAW