Bedankt
voor het verspreiden
van warmte en solidariteit

Er staat een punt achter de eerste actieperiode van Samen Altijd Warmer. Een periode die boven verwachting naar sfeer en acties, naar steun en solidariteit, naar resultaat is verlopen.

Volg op facebook

Dit is Samen Altijd Warmer

Luister naar

'je vindt wie gevonden wil worden', zingt Stoomboot in ons campagnelied. Hij treft je met zijn tekst recht in het hart.

#SAWtot1402

Troostkaart '(You Are) My Beautiful Goodbye'

lke, zangeres van Lucy and the Birds werd in 2019 ongepland zwanger en liet een abortus uitvoeren. Haar verdriet en verwerkingsproces vonden een uitweg via haar muziek. '(You Are) My Beautiful Goodbye' werd een liefdeslied voor haar sterrenkindje. In samenwerking met @Le coeur à marée basse ontwikkelde ze een bijpassende hoopvolle troostkaart. Deze prachtige kaart staat symbool voor troost, warmte en verbinding. Stuur ze naar een dierbare om te laten weten 'Je bent niet alleen'.

Jonge Balie organseert Veiling 2021

Op 22 januari '21 opent de veiling t.v.v. het Albertfonds. 2 weken lang kan er dan online geboden worden op allerhande leuke objecten en activiteiten. Er zal ook online gevolgd kunnen worden wie op dat moment de hoogste bieder is en met welk bod. Wij hopen van harte dat de advocaten van Balie Leuven en al hun vrienden/sympathisanten hun goede hart zullen tonen. PS: De Jonge Balie voorziet een kostennota, win-win dus.

QR-Wandelen voor Kamutamba

Sportieve vrijwilligers stippelden 3 wandelingen uit in de omgeving van CC De Borre in Bierbeek, met onderweg tal van leuke weetjes over Kamutamba.

Nog tot 14 februari kan je op een moment naar keuze komen wandelen, rekening houdend met de geldende maatregelen.

Oostrem daagt wandelaars uit

Wandel tijdens "De Warmste Winterchallenge" 133km voor Oostrem: van Herent naar Blankenberge.

Je kiest zelf hoe je Oostrem vzw sponsort. Via een éénmalige donatie of een sponsorbedrag per kilometer. De opbrengt gaat integraal naar het interieur van de gemeenschappelijke ruimtes van het Molenhuis dat vanaf eind 2021 klaar zal zijn voor de bewoners.

Handgemaakte cadeaus tvv Welzijnszorg

Vrijwilligster Rita Rollenberg wil een verschil maken TEGEN ARMOEDE! Samen met aar vriend Francis leven zich creatief uit. Vooral via de paintingmethode. Ze verkopen hun unieke en handgemaakte spullen online TEN VOORDELE VAN Welzijnszorg.

Steunkousen voor Tejo

De wereld contént maken. Dat doet Studio Gustaaf met cóntent. Met verhalen en emoties. Met een beetje magie desnoods.

Voor het Tejo-huis in Leuven verkopen ze steunkousen met steunzool. Een paar kost €25, 10% van het aankoopbedrag gaat naar Tejo.

#stand van zaken

In actie voor Kirikou

Floris speelde met een FIFA-tornooi het knappe bedrag van €200 bij elkaar en De Militair Commando Provincie Vlaams-Brabant schonk Het Huis van het Kind  een cheque van €1.000 voor Kirikou! 

Met deze steun kunnen er kinderspullen aangekocht worden voor gezinnen uit Leuven die het moeilijk hebben.

Familiewandeling van UCLL en OHL

Meer dan 60 vriendengroepjes met welluidende groepsnamen zoals De Dasjes, Paulus de Onboskabouters, Qwirkelende wandelaars, De bende van Bosklappers, Topvrouwen en hun mannen wandelden tijdens de kerstvakantie in de buurt van het OHL-stadion. Elke wandelaar kreeg een warme SAW-muts van UCLL. Dit gewandel bracht de mooie som op van €2385 voor verschillende SAW-goede doelen. 

Dank aan alle dappere wandelaars!

Oostrem, Thuis Best

Dankzij 'Oostrem, Thuis Best' kon je thuis gezellig genieten van een coronaproof hapje of wijntje tijdens de donkere decemberweken. De actie kaderde binnen "'Sociaal Hart voor Leuven', een initiatief van Lions Club Leuven. Ze verkochten 59 'Thuis Best' boxen' met heerlijke hapjes  en 29 'Wijn Cadeau boxen, die rondom Leuven gratis geleverd werden. De opbrengst gaat integraal naar Oostrem vzw.

Een hele lekkere actie van SAW-gangmaker Lions Leuven.

Drie Koningen op bezoek bij Honk vzw

Na hun jaarlijkse verplichting bleven de Drie Koningen een dag langer in Leuven en gingen gisteren op bezoek bij HONK

Ze brachten prachtige geschenken waaronder een cheque van maar liefst 1500 euro. Het resultaat van een online veiling door het warme Buurtcomité Michotte in Kessel-lo. 

Bedankt Koningen, buurtbewoners en online bieders.

Knuffelfleecekes voor De Wissel vzw

Vrouwenkoor Vocal Skyline Leuven verkocht Knuffelfleecekes ten voordele van De Wissel vzw. De 100 fleecekes waren in geen tijd allemaal verkocht en er kon zo’n 800 euro overgemaakt worden. De Wissel vzw zal het geld besteden aan culturele activiteiten voor de jongeren. En zo is de cirkel rond.

Denkbeeldige tocht naar Senegal

Samen met een 30-tal sympathisanten maakten Dirk en Greet een denkbeeldige tocht van 5350 km naar hun project in Nianing. De activiteit op Strava bracht 310 euro op. Dries Verbiest en Bert Cornillie liepen een gesponsorde marathon rond Leuven, goed voor 1000 euro. Dimbali verkocht ook speculaas (600 euro). En zo staat de teller op 1910 euro. 

Wandelquiz voor Amber vzw

Tijdens de kerstvakantie organiseerde Jeugdlokalen vzw een wandelquiz in en rond Bierbeek. De vragen werden onderweg gesteld door kerstmannetjes. Voor de kleinsten was er ook een opdracht. 

In totaal werd er voor Amber vzw €851,59 bijeen gequizdwandeld.

Kijk naar

Wim De Saetyd zette in zijn vrije tijd enkele SAW-gangmakers voor de camera en verwerkte hun getuigenissen in een sfeervolle SAW-film.

Kijk en deel

Wat is #SAW?

Het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer (SAW) neemt de fakkel over van de Warmste Week en verenigt acties van burgers, bedrijven en bewegingen om geld in te zamelen voor goede doelen uit regio Leuven.

hoe het allemaal begon