Geven doet goed

Gepubliceerd door Anonieme op 7 March 2023

Tweede editie samen altijd warmer vanaf woensdag 2 februari 2022

Persbericht 13 januari 2022
Vanaf woensdag 2 februari wakkeren we met de regionale solidariteitscampagne 'Geven doet Goed' opnieuw geldinzamelacties aan. We wekken warmte op door acties in de kijker te zetten en het geven van giften aan te moedigen. Meer dan 100 sociale organisaties uit regio Leuven hebben ondertussen verbinding gemaakt met ons actieplatform www.samenaltijdwarmer.be.

"De nood om geld in te zamelen, blijft hoog bij de sociale organisaties," zegt initiatiefnemer Linda Van Rompuy. "Door de aanhoudende pandemie staan werkingen dagelijks onder druk en lopen de kosten hoog op. Financiële steun is hard nodig om het hoofd boven water te houden."

Daarom lanceert het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer opnieuw de oproep om in actie te schieten voor een organisatie uit de buurt die nauw aan je hart ligt. "Start een geldinzamelactie op je werk, school, in je wijk. Samen met collega's, vrienden en familie en registreer deze activiteit op ons platform," gaat Linda vurig verder. "Tijdens onze campagne geven wij een stevige boost aan alle geregistreerde acties. En het geld dat wordt ingezameld gaat rechtstreeks naar jouw goede doel."

Om een duidelijk onderscheid te maken met andere warme initiatieven in november en december, kiest Samen Altijd Warmer om in de laatste maand van de meteorologische winter campagne te voeren. "Onze studentenstad heeft iets met 2 februari. Het is dan Lichtmis en de traditie zegt wie dan pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben. Wel, met de campagne 'Geven Doet Goed' willen we ervoor zorgen dat onze goede doelen met extra middelen 2022 kunnen aanvangen," zegt Luc Deneffe, SAW-er van het eerste uur. "En Valentijn valt midden in deze periode. Daar kan je handig op inhaken met enkele liefdevolle acties," voegt Linda toe.

69 studenten Office Management van UCLL hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Voor het vak 'projectmanagement' hebben ze met allerlei ludieke acties 7.284,16 euro opgehaald voor het TEJO-huis in Leuven.

"We pakken niet graag uit met bedragen, maar we hopen wel dat er net als vorig jaar heel veel acties worden opzet. Die extra middelen zijn broodnodig," besluit Mario Vanhaeren, die samen met Linda en Luc de burgerbeweging SAW heeft opgericht.

Download persmap
> Perstekst
> Foto's

Perscontact: Daan Delvaux, +32 477 34 52 86
Website: www.samenaltijdwarmer.be
Facebook: www.facebook/samenaltijdwarmer
Instagram: www.instagram/samenaltijdwarmer