Pers

Sjaaltijdwarmer
Fotowedstrijd 2022
En de winnaar is ...

Persbericht 21 januari 2022
De jury van schepenen en burgemeester Mohamed Ridouani koos de foto van Goele Grobben tot de SJAALTIJDWARMER-foto 2022. "Het schaapje gewikkeld in (extra) wol straalt warmte en liefs uit," verduidelijkt voorzitter van de jury Bieke Verlinden. Aan deze fotowedstrijd hangt een bedrag van 500 euro vast. De winnaar kan kiezen welk SAW-Goede dit bedrag, geschonken door Lions Club Leuven, ten goede komt.

Goele is zorgcoördinator bij Vrije Basisschool Boven-Lo (Kessel-Lo). "Het was een van de kinderen die suggereerde de foto te nemen bij de schapen. De 500 euro schenk ik aan het KID-fonds dat het lot van kinderen met een primaire immuundeficiëntie wil verbeteren," zegt Goele. "Een goede vriendin, die een zoon heeft met PID, is verantwoordelijke van dit Leuvense Universiteitsfonds. We helpen haar al een hele tijd bij acties. Maar door de pandemie is heel moeilijk om fundraisingactiviteiten te organiseren. Daarom is deze gift meer dan welkom."

Het KID-fonds is sinds het begin aangesloten bij Samen Altijd Warmer, het burgerinitiatief dat acties van burgers, bedrijven en bewegingen verenigt om geld in te zamelen voor meer dan 100 Goede Doelen uit regio Leuven. Vanaf 2 februari gaat de tweede editie 'Geven Doet Goed' van start. 

Meer info: www.samenaltijdwarmer.be/goede-doelen
Wil je meer info over de winnaar, de foto of het KID-fonds?Je kan Goele na de schooluren contacteren op haar gsmnr 0498 06 76 46Alle info over KID-fonds vind je hier: www.kidfonds.be en https://goededoelen.samenaltijdwarmer.be/kid-fonds/

Download foto's

 • SJAALTIJDWARMER-foto 2022 (foto met schapen)
 • Foto van de winnaar Goele Grobben


Perscontact Daan Delvaux, +32 477 34 52 86
Website: www.samenaltijdwarmer.be
Facebook: www.facebook/samenaltijdwarmer
Instagram: www.instagram/samenaltijdwarmer

'Geven doet Goed'
tweede editie Samen Altijd Warmer
van 02.02.2022 tot 20.02.22

Persbericht 13 januari 2022
Vanaf woensdag 2 februari wakkeren we met de regionale solidariteitscampagne 'Geven doet Goed' opnieuw geldinzamelacties aan. We wekken warmte op door acties in de kijker te zetten en het geven van giften aan te moedigen. Meer dan 100 sociale organisaties uit regio Leuven hebben ondertussen verbinding gemaakt met ons actieplatform www.samenaltijdwarmer.be.

"De nood om geld in te zamelen, blijft hoog bij de sociale organisaties," zegt initiatiefnemer Linda Van Rompuy. "Door de aanhoudende pandemie staan werkingen dagelijks onder druk en lopen de kosten hoog op. Financiële steun is hard nodig om het hoofd boven water te houden." 

Daarom lanceert het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer opnieuw de oproep om in actie te schieten voor een organisatie uit de buurt die nauw aan je hart ligt. "Start een geldinzamelactie op je werk, school, in je wijk. Samen met collega's, vrienden en familie en registreer deze activiteit op ons platform," gaat Linda vurig verder. "Tijdens onze campagne geven wij een stevige boost aan alle geregistreerde acties. En het geld dat wordt ingezameld gaat rechtstreeks naar jouw goede doel."

Om een duidelijk onderscheid te maken met andere warme initiatieven in november en december, kiest Samen Altijd Warmer om in de laatste maand van de meteorologische winter campagne te voeren. "Onze studentenstad heeft iets met 2 februari. Het is dan Lichtmis en de traditie zegt wie dan pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben. Wel, met de campagne 'Geven Doet Goed' willen we ervoor zorgen dat onze goede doelen met extra middelen 2022 kunnen aanvangen," zegt Luc Deneffe, SAW-er van het eerste uur. "En Valentijn valt midden in deze periode. Daar kan je handig op inhaken met enkele liefdevolle acties," voegt Linda toe.

69 studenten Office Management van UCLL hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Voor het vak 'projectmanagement' hebben ze met allerlei ludieke acties 7.284,16 euro opgehaald voor het TEJO-huis in Leuven.

 "We pakken niet graag uit met bedragen, maar we hopen wel dat er net als vorig jaar heel veel acties worden opzet. Die extra middelen zijn broodnodig," besluit Mario Vanhaeren, die samen met Linda en Luc de burgerbeweging SAW heeft opgericht. 

Download persmap
Perstekst
> Foto's

Perscontact: Daan Delvaux, +32 477 34 52 86
Website: www.samenaltijdwarmer.be
Facebook: www.facebook/samenaltijdwarmer
Instagram: www.instagram/samenaltijdwarmer

   'Sjaaltijdwarmer'
   startactie Samen Altijd Warmer
   zondag 16 januari 2022

   Wind er geen doekjes om, maar een sjaal
   Met de actie 'Wind er geen doekjes om, maar een sjaal' gaan we zondag 16 januari van start met de regionale solidariteitscampagne Samen Altijd Warmer. Mensen die samen de handen uit de mouwen steken om de meer dan 100 goede doelen uit onze regio financieel te steunen.

   Doe je zondag mee?  

   • Wikkel zondagvoormiddag een sjaal rond je voordeur, brievenbus, een boom in de buurt.
   • Neem een selfie van die sjaal, eventueel samen met jouw nauwe contacten en huisdieren. Plaats de foto op Facebook, Instagram, Twitter, Hoplr, ...Vermeld de tag @samenaltijdwarmer bij jouw berichtje
   • En eindig met #SAW #SjaaltijdWarmer #samenaltijdwarmer

   Deel deze boodschap zo ruim mogelijk digitaal en analoog onder je vrienden.

   Lions Club Leuven schenkt 500 euro voor de mooiste 'Sjaaltijdwarmer-foto 2022'. De winnaar mag kiezen naar welk SAW-goed doel de prijs van 500 euro gaat.

   Jury: de Burgemeester en het Leuvense schepencollege.

   contacteer SAW

   Samen Altijd Warmer vzw is een burgerinitiatief dat sinds augustus 2020 de fondsenwerving van meer dan 100 sociale organisaties uit regio Leuven opgewekt versterkt.

   Ik Steun Mijn Goede Doel wordt in regio Leuven mogelijk gemaakt door Samen Altijd Warmer i.s.m. Stad Leuven en Give A Day.

   Test